Reklamer

Politireform for fremtiden

Fremskrittspartiet vil ikke lengere kompromisse med folkets sikkerhet. Nå kommer det endelig klare krav til norsk politi, etter gode forhandlinger med Venstre og Høyre.

Norsk politi har lenge hatt et betydelig ledelsesproblem. Den tragiske Monika-saken i Bergen, der etterforskning av drapet på en 8-år gammel jente var særdeles mangelfull, er dessverre bare et eksempel. 22. juli viste at styring og koordinering sviktet når det trengtes mest. Gjørv-kommisjonens rapport trakk derfor frem «kultur og ledelse» som den største utfordringen i norsk politi.

Nettopp derfor særdeles viktig at det nå ryddes opp i norsk politiledelse, og politireformen fastsetter seks klare virkemidler for å utbedre dagens situasjon.

Krav til nærhet
Det er i dag bare fire prosent av lensmannskontorene som er døgnåpne. Dette er ikke holdbart, og publikum har et behov for å kunne kontakte politiet også utenfor ordinær kontortid. Derfor settes det nå som et krav at samtlige lensmannskontorer skal ha døgnåpent minst en dag i uken. Et tilgjengelig politi er helt nødvendig, og det er derfor også gledelig å kunne melde at det nå vil bli mulig å levere de fleste anmeldelser over internett.

Reformen innebærer at 90 prosent av befolkningen skal ha maksimalt 45 minutter kjørevei til nærmeste politikontor. Målet er at innbyggerne over hele landet skal ha det samme, gode politi-tilbudet. Det er derfor vi kaller denne reformen en nærpolitireform.

Politiet skal nå få lov til å forebygge, patruljere og etterforske, fremfor å drive forvaltning. Utstedelse av pass er bare en av oppgavene politiet nå kan få slippe. Transport av varetektsfanger, transport av psykisk syke og håndtering av løse og farlige hunder er andre eksempler. En rekke andre oppgaver som ikke er egentlige «politioppgaver» vil også overføres til andre etater. Disse grepene vil frigjøre flere hundre politibetjenter, som vil øke tryggheten i by og bygder landet over.

Reklamer
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Bli med 135 andre følgere

  • Følg meg på Facebook

  • Arkiv

  • Reklamer
%d bloggere like this: