Reklamer

Nederland, FrP og soningskø

Redaktøren i Smaalenenes Avis retter kritikk mot regjeringens politikk ift fengsel og kapasitet. Redaktøren kunne neppe rettet en slik kritikk med mer urett. På dette området har regjeringen levert fra dag 1 etter 8 år med stillstand. Mitt svar til redaktøren følger her: 

 

Redaktøren i Smaalenenes avis benytter seg av en underlig logikk i torsdagens leder. Han hevder at fengsler heller bør bygges ut i Norge, fremfor å sende fanger til Nederland. Han overser glatt at manglende fengselsutbygging gjennom åtte år gjør at begge deler er nødvendig for å få kontroll på den dramatiske situasjonen i kriminalomsorgen

 

Vi mangler i dag 500 fengselsplasser. Dette fører til lange soningskøer. Men det som er enda mer bekymringsverdig, er manglende kapasitet fører til at kriminelle slippes på gaten i stedet for å varetektsfengsles. Dette er en situasjon FrP ikke kan leve med, og derfor innfører vi midlertidige strakstiltak, som eksempelvis leie av fengselsplasser i Nederland. 

 

Å bygge et fengsel i Norge er ikke gjort over natten, et slikt prosjekt tar mange år. Prosessen med å bygge ny fengselskapasitet burde derfor vært startet opp for minst åtte år siden. 

Hverken FrP, Arbeiderpartiet eller Smaalenenes redaktør kan trylle frem et norsk fengsel på dagen. Men der Arbeiderpartiet i regjering slapp kriminelle ut før tiden for å «løse» kapasitetsproblemene, bygger FrP nye fengselsplasser i Norge. Frem til de nye fengslene er på plass, ønsker FrP heller at de kriminelle skal sone i Nederland fremfor å slippes ut på gaten. 

 

Valgene på kort sikt er ikke «fengsel i Nederland eller fengsel i Norge». Alternativene er «fengsel i Nederland eller utslipp av kriminelle på gaten og soningskø». Fremskrittspartiet ønsker soningsplasser i Nederland til vi får opp den norske kapasiteten, Arbeiderpartiet ønsker å løslate kriminelle før tiden.  

 

Fremskrittspartiet har startet en nødvendig utbygging av fengselsplasser i Norge, og har allerede frigjort 140 fengselsplasser på under to år. Til sammenlikning bygget Ap netto ca. 100 plasser på åtte år. 

 

Jeg kan forøvrig opplyse redaktøren i Smaalenene om at Justiskomiteen har en sak til behandling akkurat nå som vil løse alle kriminalomsorgens utfordringer gjennom fengselsbygging i Norge. Nederland er et midlertidig, men helt nødvendig tiltak.

Reklamer
Legg igjen en kommentar

2 kommentarer

 1. Nina

   /  20. mars 2015

  Slipp fangene fri det er vår!

  Svar
 2. rune

   /  23. mars 2015

  fornuftig for å trygge retts systemet

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: