Reklamer

Uten håndverkere stopper Norge

Vi må fjerne inntrykket av at ungdommen trenger en universitetsutdannelse for å lykkes.
Murere, snekkere, rørleggere, malere og andre viktige yrkesgrupper sitter på en kompetanse vi ikke kan klare oss uten. Fremskrittspartiet sørger for at også yrkesfagene prioriteres. Norge kan klare seg uten kommunikasjonsrådgivere, men uten rørleggere stopper samfunnet opp. 

Derfor har FrP i regjering økt lærlingtilskuddet med kr 7 500 per kontrakt og opprettet stimuleringstilskudd for at flere yrkesfagelever skal kunne fullføre utdanningen. Omtrent 30 prosent av alle som ønsker læreplass står uten kontrakt hvert år. Dette er ikke akseptabelt for Fremskrittspartiet. 

Regjeringen har nylig innført en ny merkeordning for lærebedrifter, som vil kunne bidra positivt til rekruttering av lærlinger i Østfold. En merkeordning for lærebedrifter kan være med på å skape økt bevissthet blant forbrukere om åvelge bedrifter med lærlinger. Kanskje vil det utgjøre forskjellen mellom å velge en frisør fremfor en annen, eller hvilken rørlegger du velger når du skal pusse opp badet. FrPtror på forbrukermakt, og ønsker å styrke og synliggjøre de seriøse bedriftene.  

Du vil kjenne igjen bedriftene som tar inn lærlinger gjennom et fysisk merke på lokaler, biler og lignende, eller et digitalt merke, som kan vises på nettsider. 

Mye gjenstår, men Fremskrittspartiet arbeider kontinuerlig for å styrke yrkesfagenes stilling i samfunnet. Nå gir regjeringen deg som forbruker muligheten til å velge en seriøs lærlingbedrift neste gang du har behov for en håndverker. 

Reklamer
Legg igjen en kommentar

4 kommentarer

 1. Hei. Mener du/FrP virkelig at det å «tvinge» bedrifter til å ta inn lærlinger gjennom «merking» for det første representer god samfunnsøkonomi, for det andre rettferdiggjør å stemple de bedrifter som ikke har anledning eller lyst til å gjøre dette som «useriøse»? I økonomisk teori og praksis er dette ikke verdiskapende men verdinedbrytende bl.a. p.g.a. det som på økonomispråket kalles «unintended consequences», f.eks konkurransevridende og feilbruk av samfunnets ressurser, dvs. arbeid og kapital. Er dette godt gjennomtenkt og hadde det ikke vært bedre om politikerne lot markedet ordne opp i etterspørselen etter varer og tjenester, ss. tilbud av rørleggere på egenhånd. Det blir garantert bedre ressursbruk til det beste for hele samfunnet, ikke bare for enkelte grupper og enkelte bedrifter, og enkelte politikere. Jeg innbiller meg at du har bedre greie på økonomi enn mange andre politikere, hvor nivået stort sett er elendig, og siden du og Frp, i hvert fall i opposisjon, ikke likte politikeres innblanding i det frie markedet, spør jeg om ikke dette er et dårlig eksempel på det motsatte. Forstår jo at du mener godt, men allikevel. MVH Hans E. Olav

  Svar
  • Det skal fortsatt være frivillig å ta inn lærlinger. Men jeg mener det er lurt at forbrukere kan få mest mulig informasjon før man tar beslutning om hva man skal kjøpe eller hvem man skal engasjere til å uføre et arbeid. Akkurat slik vi nå merker restauranter og gatekjøkken ift anmerkninger eller ikke fra Mattilsynet, så synes jeg det kan være en god ide at man får informasjon om en bedrift har tatt inn lærlinger eller ikke. Men pris og kvalitet kommer nok fortsatt til å veie tyngst for de fleste forbrukere når man tar sin beslutning.

 2. Frode Skar

   /  18. februar 2016

  Håndverkere trenger man, ingen tvil.
  Men enkelte håndverk grupper er for dårlig betalt, dette har jeg selv opplevd.
  Jeg vil ikke anbefale mine barn om å utdanne seg innen enkelte håndverksfag, med den levestandard vi har i Norge så må en ha god og høy utdannelse. En annen ting er jo også at det kreves stadig høyere og høyere utdannelse i enkelte andre håndverksfag. Og da er det bedre med noe som betaler seg mer.

  Svar
 1. Ikke godt nok med yrkesfag | Lammelårtanker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: