Reklamer

Rettssikkerhet i fokus med FrP

De siste fire år har Fremskrittspartiet arbeidet kontinuerlig for å bedre rettsikkerheten i Norge. Vi har startet arbeidet med lyd- og bildeopptak i samtlige rettsaler, og et prøveprosjekt er allerede innført i Tromsø tingrett. I FrPs regjeringsperiode er det også Institutt for Menneskerettigheter opprettet, som vil følge opp situasjonen for menneskerettighetene i Norge, og bidra til å avsløre urett i norsk forvaltning. Det er nå også innført plikt til begrunnelse fra jury/meddomsrett i Lagmannsretten, slik at personer som får en dom i straffesaker vet hvorfor vedkommende ble dømt. Dette har vært en svakhet ved norsk rettsikkerhet i flere tiår, og er nå ryddet opp i med FrP i regjering.

Selv om Fremskrittspartiet langt fra er i mål med å rydde opp i norsk barnevern, er jeg glad for at regjeringen nå foreslår lovfeste kommuners plikt til å vurdere barns slekt og nettverk som fosterhjem for å gi barna en mer stabil hverdag. Det er viktig at vi har et barnevern som møter barna og familiene på sine egne premisser, og at systemet tilpasser seg rundt familiene og ikke motsatt. Særdomstolsutvalget foreslår å flytte barnevernssaker fra Fylkesnemndene til de ordinære domstolene. Dette er noe FrP har kjempet for lenge, og et tiltak som vil bedre rettsikkerheten i barnevernssaker.

Også kriminalitetsofre har krav på rettsikkerhet og oppreisning. Derfor har Fremskrittspartiet opphevet foreldelsesfristen for drap og grove overgrep, slik at mordere kan straffes uansett hvor lang tid som har gått. Vi har også opprettet en Cold Case-gruppe for straffesaker, som sørger for at politiet ser på gamle saker på nytt med nye verktøy som eksempelvis DNA.

Dersom Fremskrittspartiet får velgernes tillitt i valget, vil vi innføre lyd- og bildeopptak i alle domstoler, fortsette med å rydde opp i barnevernet, legge ned Fylkesnemndene og fortsette å styrke rettighetene til kriminalitetsofre.

Reklamer
Legg igjen en kommentar

6 kommentarer

 1. Terje S Lello

   /  30. august 2017

  Godt jobbet - vi går for 4 nye år !

  Svar
 2. Vårt rettsvesen bruker verken stenografer eller opptaksutstyr under rettssakene og det skrives heller ikke rettsreferat (rettsbok er ikke referat), i motsetning til andre land vi sammenligner oss med.
  At vi ikke kan etterprøve hva som er sagt under en rettssak medfører at dommere og advokater, som er villige til å la seg korrumpere, ikke kan avsløres.
  Det er derfor ikke nok med opptak kun av parts og vitneforklaringen.
  I 2005 var det et Stortingsvedtak om at det skulle være innstallert opptaksutstyr i alle rettssaler innen januar 2008. Dette er ikke gjort og i stedet snakkes det om et prøveprsjekt i noen få rettssaler. Dette prøveprosjektet er lureri og en form for trenering. Hva med vår rettssikkerhet mens vi venter på at lydopptak av alt som er sagt under en rettssak er innført?
  Og hvorfor er det ikke brukt stenografer? Vi som opplever grov urett i de norske domstolene har ingen steder å henvende oss.

  Andre land vi sammenligner oss med kan etterprøve alt hva som er sagt under en rettssak.
  Land som Sør-Korea, Spania, Thailand, USA o.a.ser på dette som en selvfølge. Mens i Norge har det vært skyldt på manglende bevillinger.

  Les om hvordan det gjøres i andre land og se om det her er noe dere kan bruke i Valgdebatten:
  «Rystet over norsk rettsvesen»: http://www.villmarken.no/rettsvesen/?p=2633

  Det er mange som vil gi sin stemme til det partiet som viser at de skjønner hva som er svakhetene ved vår rettssikkerhet og så viser at de kan gjøre noe med det.

  Svar
  • Vi har startet med lyd og bilde. Men må teste systemet før det kjøpes inn til alle domstolene. Vi er i gang

 3. Hei ulf Leirstein. Innlegget ditt var informativt og godt, Jeg har derfor tillatt meg å kopiere innlegget ditt og laegge det ut på min egen facebook-side.

  Jeg har selvfølgelig helt øverst informert om at innlegget er kopiert fra din blogg.

  Svar
 4. Sigmund Skreiberg

   /  8. november 2017

  Jeg håper Stortinget kjenner til hendelser I Sverige når forslaget fra SV om retur til Afghanistan kommer opp. Den blonde kvinnelige dommeren som blir anbefalt å farge håret mørkt for å få respekt av innvandrere. Er ikke en avvikende kultur som er i ferd med å få fotfeste i Norge et problem for SV. Eller reportasjen om retur av ungdommer til Afghanistan, hvor det ikke er et sikkerhetsproblem, heller en økonomisk sak.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: