Reklamer

Folk skal utdannes til jobb, ikke arbeidsledighet

Fagbrev er nå mer etterspurt enn mastergrad. 6 av 10 bedrifter i NHOs kompetansebarometer oppgir at de har behov for folk med yrkesfagutdanning. For industrifylket Østfold er det viktig for verdiskapingen at flere elever velger yrkesfag.

Vi må alle bli flinkere til å løfte frem alt det positive med yrkesfagene. Du kommer deg tidlig ut i arbeid, man slipper store studielån, du får lære deg et fag, lønnen er ofte bra og du har mulighet til å starte din egen bedrift hvis du står på.

Den nye regjeringsplattformen slår fast at «Det fremtidige behovet for arbeidstakere med fag- og yrkesutdanning er stort, og regjeringen mener derfor at det er nødvendig å heve statusen til yrkesfagene og redusere frafallet ved utdanningene. Mesterbrev er like viktig som mastergrad. Fagutdanningene i videregående opplæring må bli mer praksisnære og mindre teoretiske. Det trengs flere læreplasser og flere tilpassede utdanningsløp.»

Dette er som tatt ut av Fremskrittspartiets program. Kombinasjonen av dyktige realister og fagarbeidere har sørget for den velstanden folk flest har i dag. Verdiskaping er umulig uten gode yrkesutdannelser. For FrP er det viktig å få løftet frem yrkesstolthet, og at fag- og svennebrev skal få den statusen det fortjener.

FrP og regjeringen skal bidra til mer oppdatert og kvalitetssikret utstyr ved de yrkesfaglige studieretningene, samt at man fortsetter satsingen på etter- og videreutdanning av yrkesfaglærere gjennom yrkesfaglærerløftet. Det vil gi økt verdiskaping i Østfold.

Reklamer
Legg igjen en kommentar

3 kommentarer

 1. Reidar O. Kaltenborn

   /  1. mars 2018

  Helt enig! NAV må se på alt de driver med mht arbeidskvalifiseringstiltak son kurs& arbeidstrening. De må jo ha konkrete mål. Det er jo bare tull når folk går fra kurs til kurs som ingen arbeidsgiver har interesse av. Og så på TV her at NAV sponser matvare kjedene med gratis arbeidskraft. Butikkene gidder ikke ansette dem, tar bare inn nye som NAV igjen sponser! Få slutt på dette da Ulf! 🙂 Mvh Reidar O. Kaltenborn

  Svar
 2. Asbjørn Haugdal

   /  2. mars 2018

  Hei Ulf.

  Etter 66 år på jorden overflate har man lært noe og skjønt noe til.
  Etter dagens ordning med sentral godkjenning, noe som er inngangsporten for en håndverker for å få noe å leve av, så bør ungdom advares på det sterkeste mot å velge håndverksfag som omfattes av Plan og Bygningsloven.
  Det eneste som gjelder der som kompetanse er 180 studie poeng.
  DBK fjernet godskriving av praksis den 1 jan. 2016 for å imøtekomme EØS krav.
  Så kom de ilenes med en overgangsordning frem til 1 juli 2018 og det er om kort tid.
  For å få tillatelse til å sette opp relativt enkle og ukompliserte bygg, vil vi etter denne dato igjen oppleve at de som har tatt seg frem gjennom denne jungelen og stiller med 40 års yrkeserfaring vil bli parkert på sidelinjen og kun få anledning til å sette opp en hage bod og rake litt i grusen.
  Dersom ikke lang praksis i fremtiden kan legges til grunn for tiltaksklasse 2 og 3 så er det veldig stykt gjort å lure ungdom til å ta fagbrev i bygg og anleggsfag.
  Men kanskje det finnes politikere med en fantastisk kombinasjon av både vett og forstand, som kan gripe inn med all sin tyngde og sett byråkratene i direktorater og departementer skikkelig på plass, og feste dem til veggen med lange spiker, inntil de forstår verdien av lang, allsidig og variert erfaring, ikke alltid kan veksles inn i 180 studie poeng.
  Mvh Asbjørn

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: