Reklamer

Forbud mot ansiktsdekkende plagg 

Regjeringen har sendt et lovforslag til Stortinget om forbud mot ansiktsdekkende plagg i barnehager, skoler, høyere utdanning og opplæring av nyankomne innvandrere.

Norge kan dermed bli det første landet i Norden som får et nasjonalt forbud mot ansiktsdekkende hodeplagg som burka og nikab i undervisning. Norge er et åpent samfunn hvor vi skal se ansiktet på hverandre. Derfor er signalkraften i et slikt forbud viktig.

Forbudet vil sikre åpen kommunikasjon med barn, elever, studenter og nyankomne innvandrere i undervisningssituasjoner. Det er avgjørende for et godt læringsmiljø.

Forbudet vil gjelde for elever, studenter og ansatte ved utdanningssteder i privat og offentlig sektor. Forbudet vil også gjelde skolefritidsordning, leksehjelp og opplæring utenfor lærestedenes område, som for eksempel ved skoleturer. For barnehagen vil forbudet gjelde de ansatte i hele arbeidstiden, fordi barn i barnehagen har behov for åpen og trygg kommunikasjon til enhver tid.

Fremskrittspartiet har kjempet mot disse kvinneundertrykkende plaggene i mange år, og jeg er veldig fornøyd med at vi har en regjering som fremmer dette lovforslaget. Hvis Stortinget vedtar forslaget, vil forbudet bli innført fra august 2018.

Reklamer
Forrige innlegg
Legg igjen en kommentar

4 kommentarer

 1. Olaf Berli

   /  12. april 2018

  Bra begynnelse. Skjønner at Venstre har klart å vanne ut det opprinnelige forslaget, men som nevnt, en bra start.
  En ting jeg lurer på er hvorfor undervisningsområdet er så spesielt. Det burde vært MINST like selvsagt at kunder i helseinstitusjoner, kommunale hjelpetjenester m.m. også kan se ansiktet til de som skal betjene eller hjelpe dem…

  Svar
 2. Veldig bra Ulf, og ja Fremskrittspartiet har arbeidet for dette i mange år. Så er jeg veldig enig i det Olaf Berli skriver, og jeg vil gå enda lenger, at den åpne kommunikasjonen hvor man ser hverandre, burde vært selvsagt i hele det norske samfunnet. Dette handler ikke om å ta fra noen sin religiøse trosfrihet. Det handler om å fjerne roten til mistenksomhet og frykt. Dessuten finner man ingen steder i Koranen som pålegger kvinner å bruke verken hijab, nikab eller burka. Dette er kun kvinneundertrykkende basert på en forvrengt politikk. Det skal vi ikke ha et i et demokratisk land som Norge. Jeg hadde for noen år siden en ubehagelig opplevelse som valgfunksjonær i et stemmelokale når jeg skulle sjekke legitimasjon og vedkommende kvinne bar en nikab. Håper at regjeringens forslag får KrFs støtte i Stortinget, slik at det bli vedtatt. Så kan man eventuelt jobbe videre med en utvidelse av dette forslaget til å gjelde flere områder. Heia FrP i denne saken!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: