Reklamer

FrP satser på olje og gass

Med FrP i regjering sikrer vi fortsatt drift og utbygging av viktige olje- og gassfelter på norsk sokkel. Olje og gass vil fortsatt være Norges viktigste næring i mange år fremover. Halvparten av olje- og gassressursene på norsk sokkel er ennå ikke hentet opp og dette er en næring med store framtidsutsikter.

For å sette ting litt i perspektiv: I 2017 bidro olje og gass med 168 milliarder kroner til statskassen. Det tilsvarer over 30.000 kroner per nordmann. Olje- og gassnæringen sysselsetter totalt i underkant av 200.000 personer i Norge. Produksjon og eksport av olje og gass bidrar stort til velferdssamfunnet vi nå lever i, og vi har akkurat nå ingen næring som kan erstatte inntektspotensialet som oljebransjen gir oss. 

Jeg er glad for at vi har en oljeminister fra FrP. Vi ser at verden trenger olje, og vi vil selge den. Det er flere partier på Stortinget som ønsker å stenge oljekrana og slukke lyset på oljefeltene, noe som vil gi store konsekvenser for alle som jobber i oljebransjen, deres familier, men også alle bedrifter som leverer produkter til oljebransjen. 

Vi skal selvsagt ivareta hensynet til ytre miljø og fiskeriinteresser på norske oljefelter. Samtidig vet vi at CO2-utslippene fra norsk sokkel er halvparten av hva gjennomsnittet er internasjonalt – vi er ledende på å drive trygt, effektivt og med så små utslipp som mulig.

Verden etterspør oljen, og den kan sikre vår felles velferd i Norge. Derfor mener FrP at produksjonen på norske olje- og gassfelter må fortsette så lenge det er lønnsomt.

Reklamer
Legg igjen en kommentar

1 kommentar

 1. Jens Voltersvik

   /  4. juli 2018

  Ingen fnugg av tvil - den høyst ærverdige FrP-blogger Ulf Leirstein har så hjertens rett. Vi må bare uforminsket fortsatt hente opp av det sorte gullet utenfor vår langstrakte kyst. Kan ikke bare sitte der å se på at nokengang ca 40k arbeidsplasser forsvinner, især der på SørVestlandet. Og bortfall av nettopp nevnte antall jobber - det er jeg stygt redd skje i verste fall - om en suveren R/Gflertallsrejering (nødv.vis inkl Krf)overtar. Minner således om høyst respekerte FrP-xleder Carl-I. sine signaler just i det siste. Hans anmodning til Siv og co, UT AV REJERINGEN!!. Og en mulig ny RGrejering, den vil tvinge Kari og Ola til det å krype aldeles for «korrekte» meninger som «VI MÅ REDDE KLODEN. ALT AV SKITTENT FOSSILT MÅ DERFOR BARE FORBLI URØRT!!»

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: