Reklamer

Norge har blitt tryggere

Fremskrittspartiet er opptatt av Forsvaret og det gir resultater i regjeringsarbeidet. Med FrP i regjering har vi styrket bevilgningene til Forsvaret og vi bygger opp et forsvar med moderne kapasiteter og økt kampkraft. Forsvarets mangeårige underfinansiering er snudd, etterslepet på vedlikehold og manglende reservedeler er i ferd med å løses. De nye kampflyene kommer på plass, nye Maritime overvåkingsfly er bestilt, nytt artilleri er bestilt, nye ubåter er i bestilling og nye stridsvogner skal anskaffes. Heimevernet er styrket både i antall og økonomi, de øver og trener mer og utstyret er fornyet.

I en tid der den internasjonale sikkerhetssituasjonen har blitt mer krevende, og stiller økte krav til et godt sivilt-militært samarbeid for å ivareta samfunnssikkerhet og statssikkerhet, har regjeringen gjennomført en stor satsing for totalforsvaret og gjort samarbeidet mellom Politi og Forsvar enklere og mer effektivt. Regjeringen har nettopp gitt ut en beskrivelse av totalforsvaret i dag «Støtte og samarbeid», hvor dette beskrives.

FrP er opptatt av at totalforsvaret er innrettet slik at alle samfunnets ressurser best mulig kan nyttes for å trygge Norge. Det er viktig å sørge for et godt samarbeid mellom det sivile samfunn og Forsvaret. I denne sammenheng er det også nødvendig å huske på den store ressursen frivillige organisasjoner er i totalforsvarssammenheng. Gjennom gode planer for koordinering mellom næringsliv, organisasjoner og det offentlige, vil Norge stå bedre rustet i tilfelle kriser og væpnede konflikter.

FrP jobber aktiv i regjeringen for å styrke totalforsvaret og ser store potensialer i utvidet samarbeid mellom sektorer og samfunnet for øvrig.

Reklamer
Legg igjen en kommentar

1 kommentar

 1. Jon Reina

   /  19. juli 2018

  Flott at Fremskrittspartiet er det klart mest forsvarsvillige partiet i Norge - og antatt også det eneste partiet som har sagt seg villig til å øke forsvarsbudsjettet til over 2 prosent før år 2024.
  MEN SELV ØKNINGENE FRP FORESLÅR Å SATSE PÅ FORSVARET ER LANGT FRA NOK. Og i tillegg er flere av forsvarssatsningene til partiet i mitt hjerte, faktisk helt bort i natta galt.

  Øket satsning på kavalleri og Heimevern i landets nordområder er etter min ringe mening - helt høl i hue. Ja om ikke FrP og den norske regjeringen da ønsker å verve norges beste ungdommer til lett uttakbar kanonføde i en eventuell kommende væpnet konflikt der oppe i nord. Nesten null satsning skarp droneovervåkning og helikopter støtte i stor skala, så bør vi og fforsvarsledelsen snarest glemme å forsøke å forsvare alle landområder nord for Namsos. Det er faktisk et forsvarsmessig faktum.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: