Reklamer

Halalslakt til besvær

Det har stormet rundt Matpunkt.no etter at de reklamerte med at all kylling de selger fra nyttår, skal værer halalslaktet. Altså dyr slaktet uten bedøvelse. Kritikken rettet mot matleverandøren er velbegrunnet. Jobben som er gjort for å bedre dyrs rettigheter kan ikke nullstilles ved at en matleverandør kun skal importere kyllinger som er slaktet etter halal-metoden.

Matpunkt fremhever i markedsføringen av halalslaktingen at dyrene skal slaktes uten bedøvelse. Dette omtales som en gladnyhet for «alle muslimer». I Norge har man vært tydelig på at dyrevelferd er viktig, derfor er det ikke tillatt i Norge å slakte dyr etter klassisk halal-metode (dvs å avblø dyret uten forutgående bedøvelse). Jeg mener det både er uetisk å slakte dyrene på den verst tenkelige måten, og jeg mener at Matpunkt bør revurdere sin praksis.

Etter at FrP kom i regjering i 2013 har vi kommet langt på dyrevelferdsfeltet. Jeg har vært pådriver for å innføre dyrepoliti i Norge, nettopp for å sikre dyrenes rettigheter. Dette har nå blitt innført i flere politidistrikt og vi er på vei mot et landsdekkende dyrepoliti.

Jeg mener vi nå må avklare om det er greit med import av halalslaktet kjøtt, og vi må vurdere om dagens lovgivning ivaretar krav til dyrevelferd godt nok.

Vi har kommet langt når det gjelder å ivareta dyrenes rettigheter, enten vi snakker om kjæledyr eller husdyr. Vi kan konkludere med at dyrene våre får det stadig bedre. Matpunkt.no representerer imidlertid et tilbakesteg hva gjelder dyrevelferd og dyrs rettigheter.

 

Reklamer
Legg igjen en kommentar

3 kommentarer

 1. Karl Jørgen Riseberg-Sikkeland

   /  10. januar 2019

  Nå må du komme deg ut av dette hakket i plata Ulf. Dette er mer enn pinlig, prøv å finne deg noe annet å tenke på, snakk om å være opptatt av uvesentlige ting - har du blitt smittet av Donald viruset ?

  Svar
 2. Hva er det i Ulfs innlegg som er «hakk i plata», eller «Donald-virus»? Å være opptatt av dyrevelferd ser du altså som et «Donald-virus» herr Riseberg-Sikkeland. Det skulle bare mangle om ikke en stortingsrepresentant som Ulf, også skal være opptatt av en så etisk god som mulig dyrevelferd, som mulig. At muslimene spiser avblødde dyr uten bedøvelse med ansiktet vendt mot Mekka i det dem lider og dør, er nå en ting. En helt annen er det når større matprodusenter bare skal importere dyr som er slaktet på en slik måte. At Ulf er opptatt av slike saker, er velkjent, etter hans reaksjon og engasjement etter den uhyrlige hunde-tragedien i Moss. Jeg kunne ikke vært mer enig med deg i det du skriver her Ulf. Stå på videre, og vi er mange som støtter deg i dette.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: